Reteta de la Gabriela Gitoi
Ingrediente:
o ceapa mare
1 morcov
2 dovlecei
2 cartofi
250 gr ciuperci proaspete
2 ardei grasi
o ceasca de mazare
4-5 linguri ulei
marar verde
sare / piper dupa gust
o conserva de rosii (rosii prunisoare)
Mod de preparare:
Sotam ceapa si ardeiul in ulei. Cand s-au inmuiat, adaugam morcovul taiat felii mai groase, ciupercile taiate in 4, dovleceii feliati si cartofii taiati cubulete si mazarea. Amestecam de cateva ori in ele cu lingura de lemn apoi punem o cana de apa fierbinte peste ele, ca sa nu se lipeasca.
Le lasam la foc mic, amestecand din cand in cand. Daca mai este nevoie, mai picuram apa fierbinte, cand au scazut.
Cand sunt pe jumatate facute, adaugam rosiile, asezonam cu sare si piper si le bagam in cuptorul preincalzit la 170ºC, le acoperim cu un capac si le lasam sa fiarba aprox. 35-40 minute, pana se inmoaie si scad. Spre sfarsit, putem descoperi craticioara si le lasam sa se rumeneasca in cuptor inca 10 minute.
Cand sunt gata, taiem maraul marunt si il presaram pe deasupra. Este o nebunie!
Pofta buna!
2 ardei grasi
o ceasca de mazare
4-5 linguri ulei
marar verde
sare / piper dupa gust
o conserva de rosii (rosii prunisoare)
Mod de preparare:
Sotam ceapa si ardeiul in ulei. Cand s-au inmuiat, adaugam morcovul taiat felii mai groase, ciupercile taiate in 4, dovleceii feliati si cartofii taiati cubulete si mazarea. Amestecam de cateva ori in ele cu lingura de lemn apoi punem o cana de apa fierbinte peste ele, ca sa nu se lipeasca.
Le lasam la foc mic, amestecand din cand in cand. Daca mai este nevoie, mai picuram apa fierbinte, cand au scazut.
Cand sunt pe jumatate facute, adaugam rosiile, asezonam cu sare si piper si le bagam in cuptorul preincalzit la 170ºC, le acoperim cu un capac si le lasam sa fiarba aprox. 35-40 minute, pana se inmoaie si scad. Spre sfarsit, putem descoperi craticioara si le lasam sa se rumeneasca in cuptor inca 10 minute.
Cand sunt gata, taiem maraul marunt si il presaram pe deasupra. Este o nebunie!
Pofta buna!
Mai multe retete delicioase de la Gabriela, gasiti pe blogul ei Gabriela Cuisine
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu