Reteta de la Lacrimioara Ciciu
Ingrediente:
350 gr făină
200 ml lapte
150 gr unt
150 gr zahăr
1 pliculeț zahăr vanilinat
4 ouă
1 fiolă esență de vanilie
coaja rasă de la 2 portocale
sucul de la 1 portocală
1 linguriță parf de copt
un praf de sare
Timp de preparare: 15 minute
Timp de coacere: 25 minute
Preparare:
Untul se taie bucățele mici și se lasă 15 minute la temperatura camerei. Apoi se mixează împreună cu zahărul, se adaugă esența de vanilie și ouăle (pe rând) amestecând 1 minut după fiecare. Se adaugă și coaja de portocală și se mai mixează încă 1 minut.
Se amestecă ingredientele uscate (făina și praful de copt) și se pune o treime din cantitate peste compoziția anterioară. Se amestecă încet cu o spatulă, se adaugă laptele, apoi a doua treime din cantitatea de făină, sucul de portocală și ultima treime de făină, amestecând după fiecare.
Când compoziția este gata, se pune în formele de mini checuri tapetate cu făină (sau într-o tavă mare de chec).
Se introduce tava în cuptorul preîncălzit la 200 grade și se coace pentru 25 minute.
Mai multe retete delicioase de la Lacrimioara gasiti pe blogul ei Arome in bucatarie
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu