Placinta dobrogeana cu dovleac


Reteta de la Camelia Bizadea 

1 cana apa minerala
2 cani faina
3 linguri ulei
1 lingura otet
putina sare

pentru umplutura

1 kg dovleac ras
3 pliculete zahar vanilat
3 lingurite scortisoara
300 gr zahar
ulei

Dovleacul curatat se da pe razatoarea mare .
Intr-un bol punem apa minerala ,sarea ,uleiul si otetul .Adaugam faina si framantam pana obtinem un aluat elastic.Aluatul se imparte in trei .Lucram in permanenta pe masa unsa cu faina.Intindem fiecare foaie cat de subtire se poate .Pe foaia intinsa punem intai putin ulei si-l intindem sa acopere toata foaia .Adaugam  ovleacul ras ,peste dovleac presaram 1/3 din zahar ,zaharul vanilat si scortisoara. Se ruleaza foaia din ambele parti ,spre mijloc . Asezam rulourile de placinta intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt .
Ungem sulurile de placinta cu ulei si dam la copt in cuptorul incalzit la 180 gr ,aproximativ 40 min. Lasam sa se raceasca apoi pudram cu zahar pudra  si portionam .

Mai multe retete delicioase de la Camelia gasiti pe blogul ei Deliciile Cameliei

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu