Tiramisu cu amaretti



Ingrediente:

4 ouă
100 g de zahăr
3 cafele espresso
o esență mică de migdale (sau lichior de migdale)
200 g de amaretti
500 g de mascarpone
cacao

Mod de preparare:

Ouăle se separă, iar gălbenușurile se mixează cremă cu zahărul. Se pune apoi amestecul pe baie de aburi până se topește zahărul. Se mixează apoi din nou cu brânza mascarpone. Se încorporează albușurile bătute spumă și compoziția este gata pentru a fi utilizată.
Eu am asamblat desertul în borcănașe și cupe de înghețată. E de preferat să-l asamblați în porții individuale. Așadar amaretti se înmoaie în cafeaua amestecată cu esența sau cu lichiorul de migdale. Se distribuie un strat din aceștia, apoi unul de cremă și tot așa până la epuizarea ingredientelor. Se presară cacao deasupra și desertul gata pregătit se dă la rece. Simplu, gustos, apetisant!

Mai multe retete delicioase de la Alina, gasiti pe blogul ei „De prin lume adunate, de Alina preparate“

Un comentariu:

  1. Interesant!!!.. eu il fac cu piscoturi insiropate in expresso si cu putin vermut alb , insa voi incerca si aceasta varianta

    RăspundețiȘtergere