Prajitura Magura de casa


Reteta de la Raluca Balogh

Tava:25X35

Blat de cacao:6 oua,180g zahar,1 praf sare, 150 g faina, 30 g cacao.
Ouale la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul si praful de sare pana isi tripleaza volumul.Apoi se incorporeaza faina amestecata cu cacao (cernute)folosind o spatula.Compozitia se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit pana trece testul scobitorii.Se lasa sa sa raceasca apoi se taie in 2 rezultand 2 blaturi mai micutze.

Stratul de zmeura-300 g zmeura
3 lg amidon de porumb
1 lg zahar pudra vanilat
Zmaura se paseaza intr-un blender, se opresc 2 lg pe care le amestecam cu amidonul si zaharul, iar restu de zmeura sa pune pe foc.Cand este fierbinte turnam compozitia cu amidon si amestecam pana se ingroasa ca o budinca.Dam deoparte si lasam sa se raceasca apoi o intindem pe unul dintre blaturi si o dam la frigider pana ne ocupam de crema de lapte.
Crema :500 ml lapte de vaca
5 lg amidon de porumb
250 ml smantana pt frisca
5 lg zahar pudra vanilat

100 g lapte se amesteca cu amidonul si cu zaharul, restul se pune la fiert.Cand incepe sa fiarba turnam amestecul cu amidon si amestecam pana se ingroasa.Se da deoparte si se mixeaza din cand in cand ca sa nu prinda crusta.Batem cele 250 ml frisca bat apoi se incorporeaza cu budinca racita complet.
Se pune aceasta crema peste stratul cu zmeura apoi acoperim cu al 2-lea blat si dam la racit.
Glazura-100 g ciocolata amaruie
5 lg lapte
1lgtza unt
Prajitura se taie dreptunghiuri(asa ca si Magura originala) apoi se glazureaza si desupra si pe margini!Este delicioasa, reteta imi apartine si..e sanatoasa:) Pofta buna!

3 comentarii:

  1. nu se pune in blat praf de copt sau altceva ? cum creste?

    RăspundețiȘtergere
  2. Acest blat se numeste pandispan la care se folosesc doar oua faina si zahar! Este foarte pufos si aerat si nu are nevoie de praf de copt ca sa creasca!

    RăspundețiȘtergere