Sarmalute in foi de vita


Reteta de la Camelia Bizadea 
1/2 kg carne tocata de porc
1/2 kg carne tocata de vita
1 ceasca de orez
5 cepe
1 morcov
1/2 buc telina potrivita
1 buc pastarnac
5 linguri ulei
4 linguri pasta de tomate
1 lingura boia iute de ardei
1 lingurita piper negru macinat
1 lingura cimbru
1 legatura marar
1 legatura patrunjel
1 ou
1 lingura concentrat de legume

Mai intai curatam legumele si le dam pe razatoare (eu le-am tocat cu un chopper de la Delimano ).
Intr-o tigaie ,punem uleiul la incins ,adaugam legumele tocate si le lasam la calit 10 minute.Adaugam
apoi si bulionul ,lasam sa se caleasca si el cu legumele vreo 2 minute,apoi luam de pe foc.
Aceasta compozitie o rasturnam peste carnea tocata , in care mai adaugam orezul ,si condimentele.
Omogenizam ,apoi adaugam concentratul de legume, oul si verdeata .
Amestecam bine compozitia ,potrivim gustul de sare si incepem sa infasuram sarmalele.
De data aceasta am ales sa le fac in frunza de vita ,.
Se pun la fiert intr-o oala .Deasupra am pus cateva feliute de kaiser afumat,pentru un gust
mai bun .Cand aproape sunt fierte (dupa aprox. o ora ,o ora si 20 min, se toarna o cana de
bors fiert peste ele , se mai lasa sa dea un clocot si se dau deoparte .
Se servesc cu smantana !

Mai multe retete delicioase de la Camelia gasiti pe blogul ei Deliciile Cameliei


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu