Creier fals in omleta cu ceapa


Reteta de lEnyedi Sandor

Un dovlecel mediu si o ceapa medie spre mare se curata si se taie "pestisori" ..ma rog, dovlecelul se razuieste..

Se caleste ceapa in ulei sau untura pana devine sticloasa, se adauga dovlecelul razuit si se lasa pana-si da zama toata si capata o culoare aurie..
Intre timp 2  - sau cate vreti voi, dupa dovlecei - oua se bat cu o tzara de lapte sau smantana +/- o lingura de faina, condimente ardelenesti (sare, piper,boia).

Cand ceapa si dovlecelul sunt destul de moi se adauga ouale batute si se amesteca de zor, pe foc mare...
Si gata!

L-am servit cu castraveti din butoi (ai mei, din stratul suprainaltat, ca-s gata si cu oarece kapia fript la cuptor...dar puteti da orice..
Ioi, pita de casa sa n'o uitati!




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu