Crema gulyas facuta acasa


Reteta de la Enyedi Sandor

Parte din recolta din stratul suprainaltat, parte luat din piata, sper ca erau producatori ardeleni....+ condimente...
Crema Gulyas, home-made

1, 5 kile rosii zemoase coapte complet, 1,5 kile ardei kapia si dulce (rosii). 0,5 kile ceapa, 1 capatina mare de usturoi, o telina medie spre mare, o lingurita de piper, o lingurita de chimion ardelenesc, 1 lingura de frunze de telina maruntita, o lingura de frunze de patrunjel maruntit, 3-4 linguri boia dulce, 2 ardei iuri rosii (optional, dar recomandabil), 3-4 foi de dafin, 3 linguri de sare de bucatarie (neiodata)....

Legumele se curata si se choppeaza marunt de tat, se pot adauga verdeturile in timp ce se maruntesc....sa se marunteasca si "dansele"..
Se pun intr-un labos mare, de preferat neaderent si la foc mic se lasa, amestecand din cand in cand pana are consistenta unei creme, sau dupa dorinta...

Se poate pune conservant (benzoat sau salicil), io nu am pus...

In stare fierbinte se pune in borcane perfect curate, se pun capacele si se tine in dunst uscat pana se raceste complet.

Perfect pt. senvisuri (ca atare) si in loc de "vegete" sau similare in mancaruri!

Chiar merita facut!

Un comentariu: