Reteta de la Margareta Cismasiu
Pentru ca e sezonul taierii porcilor si avem osanza,va propun o reteta de cornulete cu osanza,sau haios,cum ii spunem noi.Imi pare rau ca nu am poze.Am tinut sa postez aceasa reteta acum,in prag de sarbatori pentru ca haiosul este foarte apreciat si se face de Craciun.Promit ca voi reveni si cu poze.
Ingrediente:
800gr faina,500gr osanza,6 galbenusuri,6 ling smantana,6 ling vin
800gr faina,500gr osanza,6 galbenusuri,6 ling smantana,6 ling vin
Mod de lucru:
Se
famanta 1/3 din faina cu osanza,iar restul se framanta cu
galbenusurile,smanatana,si vinul.Se intinde o foaie care se unge cu
aluatul de grasime si se impatura in patru.Se da la rece pentru 1 ora
dupa care se intinde si se impatura iar.Din nou se da la rece.Aceasta
operatie se face de trei ori.A treia oara se scoate din frigider,se
intinde o foaie de 1/2 cm ,se imparte in patrate care se umplu cu gem,se
indoaie in doua pe diagonala rezultand un triunghi.Se coc in cuptorul
dinainte incins.Cand sunt gata se pudreza cu zahar vanilat.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu