Fursecuri cu jeleu de fructe


Reteta de la Janet Frunza

Ingrediente:
-250 g margarina sau unt
-2 galbenusuri
-420 g faina alba
-un varf de lingurita de sare
-150 g zahar pudra
-coaja rasa de lamaie
Pentru decor:
-8 linguri sirop de visine
-8 linguri sirop de menta
-8 linguri sirop de caise(toate siropurile le-am avut facute in casa)
-3 lingurite cu varf de gelatina
-2 linguri de zahar pudra
-2 albusuri(ramase de la aluat)
-nuca de cocos


Mod de lucru:

Margarina,la temperatura camerei,se mixeaza cu zaharul pudra,apoi adaugam galbenusurile si coaja rasa de lamaie.Mixam bine si adaugam faina si praful de sare.
Amestecam bine cu spatula,ca mai apoi sa framantam cu mana.Trebuie sa ne iasa un aluat tare,pe care il lasam la rece cam o ora.
Dupa ce aluatul s-a odihnit,il impartim in doua.Luam o bucata si pe masa infainata intindem cu sucitorul,o foaie,groasa cam de 3-4 mm.Decupam foaia,cu o forma de steluta.
A doua foaie,o decupam cu o forma de clopotel.
Punem fursecurile intr-o tava usor infainata si dam la cuptorul de dinainte incins,la foc mediu,cam 20 de minute.Cand sant usor rumenite pe margine,sant gata.
Lasam fursecurile sa se raceasca intinse pa masa de lucru si pregatim decorul.
Cele doua albusuri le batem spuma tare cu 2 linguri de zahar.Bezeaua rezultata o punem intr-un pos cu varf subtire si facem un chenar pe fiecare fursec.
Luam cate un fursec,si cu grija il trecem prin nuca de cocos,doar pe partea cu bezea.
Procedam asa cu toate fursecurile.Pe masura ce le trecem prin nuca de cocos,le asezam pe masa de lucru.
Pregatim jeleul.Primul a fost cel din sirop de visine.Intr-o ceasca punem gelatina la rehidratat cu 2 linguri de apa.Intr-un recipient mai micut,punem siropul de visine si il punem pe foc mic.Cand gelatina s-a rehidratat,o punem peste sirop si amestecam pana se topeste,pe foc mic,fara sa fiarba.

Dupa ce gelatina s-a topit,luam de pe foc si turnam intr-un bol micut.Asa procedam si cu siropul de menta si cel de caise.Le pregatim pe toate,nu se intaresc asa repede.
Cu o lingurita,turnam jeleu in  chenarul de pe fiecare fursec,alternand culorile.Dam la rece pana se intareste jeleul.
Pe cat sant de aratoase,pe atat sant de delicioase!

Mai multe retete delicioase si foto pas cu pas de la Janet, gasiti pe blogul ei In bucatarie la Janet

Un comentariu:

  1. absolut superbe, cam migaloase, dar merita incercat !bezeaua cu cocos se usuca, sau nu ?

    RăspundețiȘtergere