Reteta de la Gina Gheorghita
|
Aveti nevoie de: 500g branza mascarpone,un pachet Biscotti Savoiardi(piscoturi), 4galbenusuri proaspete, 150g zahar, 2 picaturi esenta de migdale,cacao amara pentru decor, 300ml cafea facuta la filtru de buna calitate.
Crema se va face amestecand galbenusurile, cu putin cate putin din zahar,mixand incet,pana se va obtine o crema consistenta si se va dizolva zaharul.Apoi se adauga mascarponele si esenta de migdale,amestecand cu mixerul pana vom avea o crema si mai consistenta,pe care o vom lasa la frigider,pana o vom folosi.Blatul de Biscotti Savoiardi: cafeaua racita, se va pune intr-o farfurie adanca,pregatim tava pentru tiramisu;eu am folosit o tava de dimensiuni 35x20cm,adanca de circa 5cm.Se vor trece piscoturile prin cafea si se vor alinia in tava,unul langa altul,cu partea uscata in sus.Se va intinde 3/4 din crema,se repeta stratul de biscotti savoiardi si se acopera cu restul de crema.Se va pudra abundent cu cacao amara(trecuta prin sita,pentru a evita cocoloasele)si se va lasa la frigider pentru 3-4ore.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu