Reteta de la Adela Zilahi
Ingrediente:
300 gr ciocolata cu lapte
2-3 linguri de ulei
Umplutura:
100 gr crema nugat ( Finetti )
1 nesscafe Brasero (3in 1)
1 lingura unt
5 linguri frisca
2 linguri de nuca prajita si maruntita
Decor:
1 lingura cacao
5-6 capsuni
In primul rand pregatim crema, amestecam crema de nugat cu frisca, batem bine, apoi adaugam nessul. Amestecam bine sa se dizolve nessul, apoi adaugam untul si nuca maruntita.
Topim ciocolata cu uleiul si turnam cate putin in fiecare forma si plimbam ciocolata pe peretii formei, eu am incercat pe doua forme, prima data. Am pus formele in congelator sa mearga treaba mai repede :) aveti grija ca peretii sa nu fie subtiri, fiinca atunci cand scoti din forma riscati sa se rupa. Am scos din congelator si am pus crema, nu foarte multa, ca atunci cand torni ciocolata sa fie la un nivel cu forma si am turnat ciocolata sa acopere crema.
Am introdus iar forma la congelator si am lasat 10 min. Dupa racire se scot din forma, se pudreaza cu cacao si se decoreaza cu capsuni trase in ciocolata.
Pofta dulce!!
Mai multe retete delicioase de la Adela gasiti pe blogul Ceva bun...ceva dulce
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu