Choux a la creme


Reteta de la Madalina Marin  


Ingrediente

Pentru gogoşele ( cam 20 bucăţi):

* 300 ml apă
* 100 ml ulei
* 150 g făină
* 3 ouă
* un praf de sare



Crema:

* 2 gălbenuşuri
* 300 ml lapte
* 6 linguri cu zahăr
* 2 linguri cu amidon
* vanilie
* 100 ml frişcă lichidă

Mod de preparare

Preparăm gogoşelele: se pune apa la fiert cu un praf de sare şi uleiul. Când fierbe se adaugă făina şi se amestecă energic până obţinem o bilă de aluat care se desprinde de pe fundul vasului. Se dă la răcit. Se încorporează pe rând ouăle, amestecând foarte bine după fiecare. S e fac grămăjoare de aluat cu linguriţa sau spriţul pe hârtie de copt şi se dau la foc potrivit până se auresc. Se dau la răcit.

Crema: se pune laptele la fiert . Gălbenuşurile se freacă cu zahărul, vanilia şi amidonul, iar când laptele e fierbinte se adaugă în fir subţire peste compoziţie. Se pune totul la foc mic şi se amestecă până se îngroaşă. Se dă la răcit. Se amestecă apoi cu frişca bătută.

Gogoşelele răcite se taie în jumătate şi se umplu cu cremă. Se pudrează cu zahăr sau se glazurează cu ciocolată.

Poftă bună!



Mai multe retete delicioase gasiti pe blogul Madalinei, www.madicuisine.ro     


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu