Placinta cu rinichi si ficat



Cu ceva timp in urma am vazut pe un blog o reteta englezeasca de placinta cu rinichi si cum am pierdut reteta si n-am gasit alta pe net, am inventat –o pe asta :

In primul rand am facut un aluat fraged rapid : 300 g faina ( eu am folosit faina integrala ) . 150 g de unt cubulete , putina apa rece, un praf de sare . Se pun toate ingredientele reci de la gheata intr-un robot de bucatarie cu lama pentru 60 de secunde si gata-i treaba . Aluatul se tine la rece pana-i gata umplutura . 

Umplutura : 
2 cepe , un morcov , o bucata de telina se taie bucati marisoare si se calesc in unt cu capac pana se patrund bine . Se lasa la racit .

Am folosit 4 rinichi de porc si cam jumatate de kg de ficat de porc . Am curatat organele de partea alba – pielite , grasime etc. , le-am taiat in bucatele , le-am scurs de apa si le-am presarat cu faina ( tot integrala , deh , cica dieta ). Intr-o tigaie am incins un cub de unt cu o lingura de ulei in care am calit organele la foc iute , fara sare sau alte condimente . Odata calite am adaugat un pahar de vin rosu si am continuat fierberea pentru inca 15 minute, amestecand mereu . Am pus totul la racit . Intr-un vas se amesteca bine legumele calite cu organele , se condimenteaza cu sare , piper , nucsoara si patrunjel verde . 

Aluatul preparat ca mai sus se intinde in doua foi subtiri . Una se intinde in forma pentru placinta – eu am folosit o tigaie fara maner pentru cuptor - se umple cu preparatul de mai sus si se acopera cu cealalta foaie de aluat . Se inchide bine placinta , folosind marginile de aluat in exces , se unge cu ou batut si se da la cuptorul incins la 200 g pentru 40 de minute .

O reteta ieftina si buna . 
Pofta mare !










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu