Painici cu seminte de mac, in si susan


Reteta de la  Ramona Alina Pintea   

Aviz: duce la dependentã si trebuie preparate in cantitãti mari :D

Am pregãtit cu fãinã albã si integralã, semintele pot fi si de floarea soarelui, dovleac, nuci tocate si alune...

Cantitãti pentru 500 gr fãinã:

25 gr drojdie proaspãtã
1 linguritã ( ceai) de zahãr
1/2 linguritã ( ceai) de sare
80 gr unt
300 ml apã cãldutã
100 gr seminte diverse

Preparare

* Pune fãina într-un lighenus si fã o gaurã în mijloc, unde pui drojia sfãrâmatã, zahãrul, sarea si la urmã untul topit si rãcit si apa caldã. 
Amestecã usor, sã formezi o bazã pentru aluat de consistena aluatului de clãtite.
Acoperã cu un prosop si lasã circa de 15 minute sã crescã.
* Adaugã treptat restul de apã cãldutã si formeazã un aluat care sã se desprindã de pe lighean, dacã mai e nevoie adaugã fãinã.
Acoperã si lasã la crescut circa de 30 min. la loc cald.
* Întinde aluatul pe o suprafatã înfãinatã si rupe cu mâna bucãti de cca. 50 gr din aluat, din care formezi pâinici.
* Unge fiecare pâinicã cu apã si adaugã semintele, pune-i într-o tavã pt. cuptor tapetatã cu hârtie vegetalã si cu o foarfecã taie în formã de cruce pe fiecare, acoperã si lasã la crescut cca. 20 min.
* Dã la copt, 220ºC ventilat , 20 min pânã devin aurii.



Mai multe retete delicioase de la Alina gasiti pe blogul blogul Piri Piri e Canela   




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu