Tort insiropat de ananas si mango


 Reteta de la  Ramona Alina Pintea                            
                                                                         reteta cu  
Ingrediente

6 ouã si 200 gr zahãr
200 gr fãinã si 1 linguritã ( ceai) praf de copt

Cremã si decor:
1 cutie ananas în compot
1 plic de budincã cu gust de lapte condensat
1 mango
optional portocale si banane
500 ml smântânã pt. friscã si 100 gr zahãr pt. bãtut
caramel, nucã de cocos ,inimioare de zahãr, colorant alimentar sau sirop de fructe rosii

Preparare

* Bate albusele separat cu un praf de sare, iar gãlbenusele spumã cu zahãrul, apoi adaugã fãina amestecatã cu praful de copt.
Da la copt circa de 35 min. la 180ºC.
* Între timp preparã budinca dupã instructiunile de pe plic, lasã sã se rãceascã si adaugã fructele tãiate ( nu uita sã pãstrezi si pentru decor!).
* Taie blatul pe mijloc si însiropeazã ambele pãrti cu sucul de la fructe/ compot, umple cu budinca, acoperã si îmbracã în friscã.
Decoreazã dupã plac.



Mai multe retete delicioase de la Alina gasiti pe blogul blogul Piri Piri e Canela   




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu