Reteta de la Camelia Bizadea
(cantitati pentru o tava obisnuita dreptunghiulara de yena )
3 oua
2 cani de lapte
6 linguri zahar
6 linguri faina
2 pliculete zahar vanilat
150 gr margarina
un praf de sare
putina esenta de vanilie
Separam albusurile de galbenusuri .
Batem albusurile spuma cu praful de sare .
Batem galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat pana ce zaharul este topit.
Adaugam margarina topita si racorita ,esenta de vanilie ,faina putin cate putin ,iar la final ,laptele caldut .
Adaugam albusurile spuma si amestecam cu o spatula de sus in jos pana ce se incorporeaza complet .
O sa iasa o compozitie mai nedefinita dar asta este si ideea ,ea este mai desteapta ca noi ))
Intr-o tava unsa punem hartie de copt si adaugam compozitia . Dam la copt pentru 40 min in cuptorul incins la 180 gr . E coapta doar atunci cand prajitura incepe sa se desprinda de marginea tavii Dupa ce am scos-o din cuptor ,lasam la racit pudram si portionam abia dupa ce s-a racit .
Mai multe retete delicioase de la Camelia gasiti pe blogul ei Deliciile Cameliei
inteligenta iese super buna,aveam si eu o reteta putin diferita dar finalul este aceelasi...chiar am castigat un concurs cu reteta asta...))))
RăspundețiȘtergerese poate folosi unt in loc de margarina?
RăspundețiȘtergerenu.., neapàrat margarinà. nu stiu de ce.. dar cu unt nu iese!!
Ștergerenu!!!!.. neapàrat margarinà. nu stiu de ce.. dar cu unt nu iese.
Ștergerenu am incercat ....daca o repet ,incerc si varianta asta si te anunt
RăspundețiȘtergereMie nu prea mi-a iesit, desi am tinut-o ora si 10 min la temperatura inalta. Poate pt ca am folosit unt in loc de margarina. S-a desprins bine de pe tava, da mijlocul era mult prea moale si deasupra era ca o bezea pleostita.
RăspundețiȘtergere