Prăjitură cu mere(2)


Reteta de la Lacrimioara Ciciu

Ingrediente

Pentru aluat
500 gr făină
75 ml ulei
100 ml lapte
2 ouă
100 gr zahăr
1 linguriță praf de copt
Pentru compoziția de mere
2 kg mere
150 gr zahăr (cantitatea poate varia în funcție de cât de dulci sunt merele)
scorțișoară (după gust)
50 gr unt

Cum se prepară:

Blatul - se pun toate ingredientele într-un bol și se amestecă până când se omogenizează. Dacă este nevoie, mai adăugați făină, astfel încât aluatul să se dezlipească de vas și de mâini. Frâmântați încă 5 minute, acoperiți bolul cu o folie de plastic și lăsați aluatul să se odihnească 30 minute.

Compoziția de mere - se curăță merele și se dau pe răzătoarea mare. Într-o cratiță, topiți 50 gr unt și adăugați merele (stoarse bine de sucul pe care și-l lasă), zahărul și scorțișoara. Se călesc merele 10-15 minute, iar când sunt gata, se lasă să se răcească.

Între timp, pregătiți foile. Se împarte aluatul în două. Se întind foile folosind sucitorul. Eu le-am făcut foarte subțiri pentru că prefer să mânânc mere, nu blat :). Așa că am folosit tava cuptorului, dar dacă vreți să faceți blatul mai gros, va fi nevoie să folosiți o tavă mai mică și să reduceți cantitatea de mere.

Se pune hârtie de copt în tavă și prima foaie de aluat. Se repartizează compoziția de mere cât mai uniform posibil și se acoperă cu a doua foaie de aluat.

Prăjitura se introduce în cuptorul preîncălzit la 200 grade și se coace aproximativ 35 minute sau până când se rumenește puțin.
Când este gata, se lasă să se răcească și abia apoi puteți să o tăiați. Înainte de servire, presărați zahăr pudră.
Mai multe retete delicioase de la Lacrimioara gasiti pe blogul ei Arome in bucatarie

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu