Chiftelute cu susan


Reteta de la Magda Adina   

Ingrediente :
800 g carne tocata amestec ( vita si porc )
2 fire subtirele de ceapa verde , taiate ineluse subtiri
3 oua
1 lingura pasta ardei si gogosari
3 catei de usturoi
sare
piper
5 linguri pesmet
1/2 legatura patrunjel , tocat marunt
5-6 linguri ulei de masline
seminte de susan negru si alb ( circa 4-5 linguri )

Puneti intr-un bol incapator carnea tocata , adaugati apoi ceapa taiata , usturoiul ras pe razatoarea mica , pasta de ardei , ouale , pesmetul si patrunjeulul ras . Condimentati cu sare si piper si amestecati bine toate ingredientele .

Puneti pe o farfurioara semintele de susan .

Umeziti o tava cu putina apa , apoi tapetati-o cu hartie de copt .

Modelati mingiute din compoztita obtinuta tavalindu-le apoi pe fiecare prin semintele de susan . Le aranjati frumos in tava , iar inainte de a le baga la cuptor , picurati pe fiecare mingiuca , 2-3 stropi de ulei de masline.

Bagati tava in cuptorul preincalzit ptr 30-35 de minute. Dupa 30 min puteti gusta o chifteluta ; ) , iar daca aceasta este bine patrunsa in interior , atunci puteti stinge focul .

Serviti chiftelutele alaturi de un sos de hrean .
Mai multe retete delicioase de la Adina, gasiti pe blogul Cat`s Kitchen 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu