Coronita cu crema, fructe dezhidratate si afine proaspete





Retetea de la Judy Elisabeta Fat

Pentru aluat : 250 g faina , 1 ou batut , 50 g zahar , 1 plic (6 g )de drojdie uscata , 4 linguri de ulei , 120 ml lapte caldut , coaja rasa de la o lamaie , jumatate de lingurita de sare.

Pentru umplutura : 250 g fructe deshidratate (eu am pus de toate: ananas,cirese, capsuni, afine, stafide, papaya, cocos, zmeura), 125 g afine proaspete si 250 g crema de patiserie (reteta o gasiti aici ) .
Cernem faina cu drojdia ,sarea si zaharul, adaugam 2 linguri de ulei si oul batut ,amestecam bine si adaugam incet incet lapte caldut pana ajungem la consistenta dorita(nici prea tare dar nici prea moale),adaugam pe rand si restul de ulei framantand bine.
Lasam la loc cald acoperit cu un prosop pana isi dubleaza volumul.
Intre timp facem crema ,o lasam la racit si macinam fructele dezhidratate.
Cand aluatul este crescut,il mai framantam putin si intindem o foaie de circa 4 mm grosime .
Intindem crema pe toata suprafata foii,asezam fructele macinate si afinele proaspete.
Rulam frumos foaia intr-un cilindru strans bine si cu un cutit taiem cilindrul in felii de circa 6-8 cm.
Asezam melci intr-o tava rotunda unsa si infarinata si mai lasam la dospit pana iar isi dubleaza volumul.
Inainte sa bagam la cuptor ungem suprafata coronitei cu lapte.
Coacem in cuptorul preincalzit la 190ºC pentru circa 30-40 minute.
Cand este gata cu suprafata frumos aurie scoatem pe un gratar si lasam la racit. 

Pofta buna!!!

Mai multe retete delicioase de la Judy gasiti pe blogul De toate

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu