reteta cu ♥♥♥
Pentru chec avem nevoie de:
5 oua
10 linguri de zahar
17 linguri de faina
1 lingurita praf de copt
un praf de sare
1 pastaie de vanilie ( din care folosim doar semintele)
Pentru crema de nutella
2 linguri de nutella
2 linguri de lapte
o lingura de unt/margarina
1 lingura zahar
Pentru caramel:
150 g zahar
100 ml frisca lichida
100 g unt
Pentru ornat:
50 g nuci macinate
Separam albusurile de galbenusuri, dupa care frecam galbenusurile cu zaharul pana devine ca o spuma.
Separat batem albusurile cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul.
Punem amestecul de galbenusuri peste albusurile batute spuma, omogenizam compozitia, dupa care adaugam faina amestecata cu praful de copt si semintele de vanilie.
Impartim compozitia in 2 parti egale ( procedam exact ca la checul zebra )
Pregatim crema de nutella:
Amestecam toate ingredientele si le punem pe foc, pana se omogenizeaza compozitia si o lasam la racit.
Dupa ce s-a racit, adaugam intr-una din compozitii si omogenizam.
Tapetam o forma de chec sau o tava in forma de inimioara, asa cum am facut eu, cu hartie de copt, o ungem cu ulei si incepem sa punem din compozitie astffel: punem o lingura din compozitia alba, una din compozitia maro, una peste alta, in mijlocul tavii, urmam acest procedeu pana terminam ambele compozitii.
Mai multe retete delicioase de la Dana gasiti pe blogul Pusik`s Blog
Buna ziua, specificati va rog cum se face caramelul. Multumesc frumos!!!
RăspundețiȘtergere