Tartlete cu afine si ciocolata


                                                           reteta cu   

Ce ne trebuie
180 g ciocolata amaruie
200 g lapte condensat
160 g afine din sirop sau din afinata
100 g pesmet dulce
110 g unt moale
150 g zahar
1 ou
1 plic vanilile Finesse
225 g faina
30 g cacao
1 varf de lingurita praf de copt
1 varf de lingurita bicarbonat
1 varf de lingurita sare

Cum se fabrica
Umplutura
Ciocolata se rupe bucati si se pune intr-un vas la foc, impreuna cu laptele, amestecand pana se topeste. Se ia de pe foc, se adauga afinele si pesmetul, se amesteca bine si se lasa deoparte.

Aluatul
Se incalzeste cuptorul. Untul moale se bate cu zahar, ou si vanilie. Se adauga faina, cacao, praf de copt, bicarbonat si sare si se framanta cu lingura de lemn pana se formeaza un aluat moale, dar nelipicios. Se fac bile cam de 2 – 2.5 cm in diametru care se intind prin presare pe foitele de hartie de la formele de muffini, apoi se pun in forme. Daca aveti forme bune (de care nu se prinde) puteti intinde aluatul direct in ele. Trebuie unse cu unt si pudrate cu faina. Se umplu apoi formele si se dau la cuptor 12 minute la foc potrivit.

In functie de marimea formelor s-ar putea sa va mai ramana aluat din care puteti face biscuiti taiati cu forma. Daca va mai ramane umplutura, se poate manca cu lingura .

Pofta buna!

Mai multe retete delicioase de la Anca gasiti pe blogul Gradina din farfurie

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu