Prajitura Michael Jackson

Reteta de la Adina Zoica 


blat alb:
5 albusuri se bat cu 5 linguri de zahar ,galbenusurile,4 linguri faina si 2 linguri nuca macinata. 


blat maro:
5 oua,5 linguri zahar,3 linguri faina,2 linguri nuca si 2 linguri cacao 


CREMA: 4 linguri de zahar se pun la caramelizat, se sting cu 100ml apa si se mai adauga 6 linguri zahar si 2 linguri cacao, se lasa sa fiarba putin si se pune o lingura rom. Separat se pun sa fiarba pe baie de aburi 5 oua si 10 linguri de zahar, se bate cu telul pana se ingroasa, se pune la rece. Rece se amesteca cu 250g unt frecat spuma si se adauga treptat cate o lingura din crema caramel.


Se insiropeaza blaturile 


ARANJARE: se pune blatul maro, insiropat, crema, un strat de frisca in care se pun visine din compot, apoi celalalt blat, insiropat.Deasupra se puna frisca!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu