Reteta de la Adina Zoica
Ingrediente:
3 oua
trei sferturi de cana de nuca macinata
jumatate de cana de lapte fierbinte
o lingura de bicarbonat de sodiu
trei linguri de miere
o cana si jumatate de faina
crema: 500 ml frisca lichida
3 pliculete zahar vanilat
2 cani de nuca prajita si macinata
zahar praf pentru pudrat
3 oua se bat cu trei sferturi de cana de zahar,separat albusurile de galbenusuri,se adauga trei sferturi de cana de nuca macinata,jumatate de cana lapte fierbinte ,in care se stinge o lingura bicarbonat de sodiu,trei linguri miere de albina.Se amesteca toate si se pune o cana si jumatate de faina. CREMA:500 ml. frisca licida se bate cu mixerul,se adauga 3 pliculete de zahar vanilat si 2 cani de nuca prajita si macinata. Din compozitia de mai sus se fac 3 foi ,dupa ce se racesc se umplu cu crema de frisca si nuca,deasupra se pudreaza cu zahar macinat.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu