Cornetti cu crema de vanilie


 Reteta de la Gabriela Gitoi

Sunt foarte usor de facut, aparent migaloase, dar imediat ce va intrati in mana la rulat, se fac aproape singure ;-). Este un desert racoros si foarte aspectuos pentru o masa festiva!

Ingrediente pentru 40 de rulouri:

2 pachete foietaj (900 gr)
Crema:
750 ml lapte
1 baton vanilie
270 gr zahar
6 galbenusuri
100 gr unt
90 gr amidon
Mod de preparare:
In primul rand scoatem aluatul din congelator cu vreo 2 ore inainte sa ne apucam de rulat conurile (sau cilindrii, depinde de formele pe care le avem. Mie mi-au placut conurile la magazin)
Cand s-a dezghetat, pudram blatul de lucru cu faina si apoi punem una din foi pe care o pudram si pe aceasta cu faina. Intindem aluatul cu facaletul cat sa ne permita a-l rula. Eu am avut un aluat de 30cm/30 cm si l-am intins cam de 45cm/ 45cm.
Taiem fasii de cca 2 cm latime pe care le vom rula pe conuri incepand de la varf. Le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le coacem in cuptorul preincalzit la 200ºC pana se rumenesc usor.
Daca vreti sa fie mai aspectuoase, le puteti unge cu putin lapte sau apa cu pensula de silicon si puteti sa le presarati zahar tos pe deasupra.

Crema de vanilie
Crema de vanilie care am folosit-o este crema clasica de patiserie care se foloseste la eclere, tarte, cremsnit etc.
Intai scoatem semintele de la pastaia de vanilie si le punem in laptele care il punem pe foc.
Punem laptele la incalzit intr-o craticioara de inox cu fund dublu. Oprim cam 100 ml lapte ca sa amestecam cu amidonul si galbenusurile.
Intr-un bol separat, amestecam cu un tel galbenusurile cu zaharul, apoi turnam putin lapte si apoi continuam cu amidonul. Adaugam si restul de lapte si omogenizam bine.
Cand laptele s-a incalzit, turnam putin cate putin, in fir subtire peste amestecul de galbenusuri (ca sa nu se coaguleze galbenusurile), amestecand continuu cu telul. Cand amestecul este omogen,il turnam inapoi in craticioara si mestecam continuu pana cand incepe sa se ingroase avand consitenta unei budingi. Tragem de pe foc, si incorporam si untul dupa care acoperim suprafata cremei cu o folie alimentara si bagam la rece.
Crema trebuie sa fie racita inainte sa umplem conurile.
Cand s-a racit, umplem un sac a poche cu crema si spritam conurile.

Se pot umple si cu frisca sau alta crema, de ciocolata de exemplu!
Pofta buna!


Mai multe retete delicioase de la Gabriela, gasiti pe blogul ei Gabriela Cuisine





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu