Reteta de la Laura Nistor
½ kg.carne tocata de vita
8 ardei graşi
4-5 roşii coapte (sau roşii ın bulion)
1 pahar orez
1 ceapa
½ leg.patrunjel
½ leg.marar
Un galbenuş ou
Sare,piper,frunze de dafin
Ulei de masline
Mod de preparare:
Ardeii se curata,se taie capacele şi se spala;
Roşiile se oparesc ,se curata de coaja şi se toaca marunt(se pastreaza o roşie ptr.capace la ardei);
Ceapa se toaca marunt;
Verdeturile se spala şi se toaca marunt;
Intr-un bol amestecam carnea cu orezul,verdeturile tocate,ceapa şi galbenuşul de ou;
Potrivim de sare şi piper compozitia;
Ardeii se umplu cu aceasta compozitie(nu trebuie sa fie şi foarte plini ptr. A lasa loc orezului sa fiarba) ;
Se pun capacele de roşii la ardei;
Pe fundul unei cratite se pun roşiile tocate,se aşeaza ardeii,se adauga apa fiarta doar cat sa acopere ardeii;
Se adauga frunzele de dafin şi uleiul de masline
Se acopera cratita cu capac şi se da la cuptorul pre-ıncalzit la 190 de grade ptr.aprox.55-60 de min.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu