Reteta de la Lacrimioara Ciciu
Ingrediente
125 gr unt
125 gr făină albă
125 gr zahăr pudră
125 gr stafide
2 ouă
1 fiolă esență de rom
3 linguri rom
Preparare
Se pun cele 3 linguri de rom peste stafide și se lasă cel puțin 30 de minute pentru ca acestea să se hidrateze.
Între timp, se mixează untul și zahărul pudră până capătă o textură cremoasă. Apoi, se adaugă pe rând ouăle, amestecând bine după fiecare. La sfârșit, adăugați esența de rom și făina. Amestecați folosind o spatulă, doar până când se omogenizează.
Puneți stafidele și romul peste compoziție și amestecați bine.
Tapetați o tavă cu făină sau puneți hârtie de copt și, cu ajutorul unei lingurițe, formați grămăjoare mici de aluat. Lăsați 3-4 cm între ele pentru că aluatul se va întinde foarte mult.
Introduceți tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade și coaceți până când fursecurile încep să se rumenească. Scoateți tava din cuptor și lăsați fursecurile să se răcească (sunt mai bune reci decât calde). Din compoziția aceasta ies cam 40 de fursecuri.
Mai multe retete delicioase de la Lacrimioara gasiti pe blogul ei Arome in bucatarie
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu