Tiramisu fara albusuri


Reteta de la Camelia Bizadea 

Ingrediente
2 cesti cafea tare
2 linguri coniac
2 galbenusuri
2 pliculete zahar vanilat
8 linguri zahar pudra
300 gr frisca lichida
300 gr mascarpone
20 piscoturi
2 linguri cacao
1.Se bate intai frisca cu un mixer.
2. Se face cafeaua,se lasa la racit si se adauga coniacul .
3. Galbenusurile se freaca cu zaharul pudra si zaharul vanilat .
3. Pe baie de aburi continuam sa batem galbenusurile pana ce zaharul este dizolvat complet .(3 minute)
Lasam putin sa se racoreasca apoi adaugam treptat ,mascarponele lingura dupa lingura ,amestecand cu telul continuu .
Rezulta o compozitie cremoasa care se amesteca cu frisca batuta . (oprim o cescuta de crema)
4. Piscoturile se înmoaie în cafeaua cu coniac si se asaza într-o tava, eu am folosit o tava de cozonac ,in care am pus folie alimentara. Primul strat l-am pus de crema apoi piscoturi . Se adauga iarasi un strat de crema iar la final ,piscoturi . Acoperim cu folie ,si dam la rece. Cand rasturnam pe platou ,avem grija sa dam folia deoparte . Pudram cu cacao portionam si servim .

Mai multe retete delicioase de la Camelia gasiti pe blogul ei Deliciile Cameliei

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu