Cheesecake cu ciocolata


Reteta de la Alina Vicu

Ingrediente:
Baza
30 g tarate fine de grau
90 g faina de grau
30 g cacao
30 g zahar
85 ml lapte
1 ou mic


Umplutura
750 g branza de vaci dulce
50 g zahar
1 lg faina de grau
30 g cacao
200 g ciocolata cu lapte
1 ou
1 lgt ulei

Cum procedam:
1. Preincalzim cuptorul la 190°C.
2. Pentru baza, punem toate ingredientele si le amestecam bine, va rezulta un aluat lipicios.
3. Topim ciocolata intr-un vas pe bain marie, punem lingurita de ulei peste ciocolata si amestecam.
4. Ingredientele necesare umpluturii le punem in alt bol si le mixam cu un mixer vertical,adaugam ciocolata topita si mixam pana la incorporare.
5. Tapetam o tava (17 cm diametru) cu fund detasabil cu hartie de copt, intindem aluatul pe fundul acesteia, punem apoi umplutura si introducem in cuptor pentru 45-50 min. Oprim focul si lasam sa se raceasca complet in cuptor.
6. Dupa ce s-a racit o putem transfera pe un platou si o putem baga in frigider.

S-aveti pofta!

Nota!
Pentru baza putei inlocui oricand aluatul cu biscuiti digestivi, eu am facut asa pentru ca nu am avut. ;)
Mai multe retete de la Alina gasiti pe blogul ei Bucatareala la plesneala

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu