- 240 gr branza Ricota
- 1 ou
- 50 gr zahar pudra
- 1/2 lingurita pudra de vanilie (semintele de la 1/2 baton)
- 135 gr zahar brun
- 2 oua
- 180 gr piure de dovleac
- 2 linguri ulei
- 1 lingurita rasa pudra de vanilie (semintele de la 1 baton)
- 150 gr faina
- 1 lingurita rasa praf de copt
- 1/2 lingurita rasa bicarbonat de sodiu
- un praf de sare
- 1 lingurita rasa scortisoara
- 1/2 lingurita rasa nucsoara
- 2-3 cuisoare macinate
Dovleacul eu l-am facut cu o seara inainte, dar la fel de bine puteti sa-l faceti cu cateva ore inainte de a pregati checul, pentru a avea timp sa se raceasca.
Dupa ce l-ati scos din cuptor si s-a racit, cantariti cantitatea necesara, o pasati cu furculita si o puneti deoparte.
Pentru crema de branza, mixam putin oul cu zaharul, adaugam branza si la final vanilia. Punem la rece pana pregatim checul.
Mixam ouale cu zaharul cateva minute, pana isi deschide culoare si devine spumoasa, reducem viteza la mixer si adaugam piureul de dovleac, apoi uleiul si vanilia. Incorporam usor faina amestecata in prealabil cu praful de copt, bicarbonatul, sarea, scortisoara, nucsoara si cuisoarele (daca va lace puteti sa puneti si putin ghimbir). Turnam compozitia obtinuta intr-o forma de chec tapetata cu hartie de copt, iar deasupra intindem cu grija crema de branza.
Dam la cuptorul preincalzit 40-45 minute sau pana trece testul cu scobitoarea, iar crema de branza devine aurie la suprafata.
Pofta Buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu