Reteta de la Andreea Pintea
230 grame zahăr
70 ml suc de portocale proasăt stors
400 grame ciocolată amăruie
250 grame unt
6 ouă
coajă de portocală rasă – de la 2 portocale
50 grame făină
Preparare
Cuptorul se preîncălzește la 180 de grade și se pregătește forma de copt cu hârtie de copt. Vom pregăti și o cratiță – tavă mai mare în care să putem pune tava cu prjitură pentru a o coace pe aburi.
Într-o crăticioară punem pe foc sucul de portocale cu 100 grame de zahăr. Se lasă pe foc mic până când zahărul este topit. Se ia repede de pe foc și se adaugă ciocolata – ruptă în bucățele, amestecând energic pentru ca ciocolată să se topească. Apoi, la fel de rapid și energic vom adăuga untul, în bucățele mici, pentru a îl încorpora complet în amestecul de ciocolată.
Separat mixăm ouăle cu restul de zahăr pentru 3-4 minute, până când au o consistență pufoasă și aerată. Adăugăm coaja de portocală și amestecăm din nou. Cu foarte mare grijă, lingură cu lingură, adăugăm conținutului de ouă compoziția noastră de ciocolată. Amestecăm foarte ușor până când totul este bine încoporat. Acum, se adaugă și făina, se amestecă foarte ușor și totul se toarnă în tava de copt.
Tava se așează într-o cratiță sau o tavă mai înaltă și se toarnă apă fierbinte până aproximativ la jumătatea formei de prăjitură. Introducem totul la cuptor pentru 1 oră. După 1 oră scoatem minunatul desert din cuptor și cu grijă luăm tava din cratița cu apă. Lăsăm să se răcească în formă, iar abia când este răcorită o luăm din formă.
Se poate pudra cu zahăr sau cu o glazură ușoară. Noi am preferat-o simplă întrucât are o textură foarte bogată.
Cuptorul se preîncălzește la 180 de grade și se pregătește forma de copt cu hârtie de copt. Vom pregăti și o cratiță – tavă mai mare în care să putem pune tava cu prjitură pentru a o coace pe aburi.
Într-o crăticioară punem pe foc sucul de portocale cu 100 grame de zahăr. Se lasă pe foc mic până când zahărul este topit. Se ia repede de pe foc și se adaugă ciocolata – ruptă în bucățele, amestecând energic pentru ca ciocolată să se topească. Apoi, la fel de rapid și energic vom adăuga untul, în bucățele mici, pentru a îl încorpora complet în amestecul de ciocolată.
Separat mixăm ouăle cu restul de zahăr pentru 3-4 minute, până când au o consistență pufoasă și aerată. Adăugăm coaja de portocală și amestecăm din nou. Cu foarte mare grijă, lingură cu lingură, adăugăm conținutului de ouă compoziția noastră de ciocolată. Amestecăm foarte ușor până când totul este bine încoporat. Acum, se adaugă și făina, se amestecă foarte ușor și totul se toarnă în tava de copt.
Tava se așează într-o cratiță sau o tavă mai înaltă și se toarnă apă fierbinte până aproximativ la jumătatea formei de prăjitură. Introducem totul la cuptor pentru 1 oră. După 1 oră scoatem minunatul desert din cuptor și cu grijă luăm tava din cratița cu apă. Lăsăm să se răcească în formă, iar abia când este răcorită o luăm din formă.
Se poate pudra cu zahăr sau cu o glazură ușoară. Noi am preferat-o simplă întrucât are o textură foarte bogată.
Mai multe retete delicioase de la Andreea gasiti pe blogul ei andreeapintea.wordpress.com
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu