Reteta de la Andreea Pintea
115 grame făină
1 plic praf de copt
puţină sare
25 grame zahăr brun
1 ou
175 ml lapte
45 ml ulei
2 linguriţe scorţişoară
120 grame vişine fără sâmburi
Preparare
Preîncălzim cuptorul la 190 de grade şi pregătim 8 forme de brioşe cu hârtiuţele aferente.
Toate ingredientele, mai puţin fructele, se mixează într-un bol până când se obţine o consistenţă fină şi toate ingredientele sunt încorporate – aproximativ 2-3 minute.
Adăugăm fructele şi amestecăm uşor. Umplem formele de brioşe cam pe trei sferturi şi coacem prăjiturelele la 190 de grade pentru 20-25 minute. Pentru a ne asigura că sunt coapte putem face testul scobitorii – dacă o scobitoare înfită într-o brioşă iese curată atunci sunt coapte.
Le lăsăm să se răcorească puţin şi le pudrăm cu zahăr. Le servim călduţe sau reci.
Observaţii
Dacă folosim vişine sau alte fructe din compot vom avea grijă să le stoarcem foarte bine înainte de a le adăuga compoziţiei.
Alte fructe care merg de minune sunt: afinele, merişoarele, fructele de pădure.
Mai multe retete delicioase de la Andreea gasiti pe blogul ei andreeapintea.wordpress.com
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu