Vin de coacaze negre


Reteta de la Margareta Cismasiu

 Ingrediente:
  1l suc de coacaze,1kg zahar,2l apa.

  Mod de preparare:
                    Se aleg fructe bine coapte,se spala si se curata de pe ciorchine.Se pun intr-un tifon sau o sita deasa si se preseaza pana se storc bine de tot.Din sucul obtinut,respectand proportiile date,se poate pregati orice cantitate de vin.
                    Zaharul se dizolva in apa si se amesteca cu sucul de fructe.Se toarna totul intr-o damigeana care trebuie sa ramana goala de un lat de palma.Se leaga damigeana cu un tifon pus in doua si se lasa vasul la temperatura camerei.Se tine astfel 3-4 saptamani,timp in care fermentatia se termina.Cu un furtun,se trage vinul in alta damigeana,avand grija ca furtunul sa nu ajunga la depozitul de pe fund,sa-l antreneze.Damigeana umpluta,se astupa cu un dop de pluta care inainte a fost fiert putin si se tine la racoare.
                    Dupa alte 3-4 saptamani vinul limpezit se trage in sticle curate si se inchid ermetic cu dopuri.Se pastreaza in camara pana la utilizare.
Mai multe retete delicioase de la Margareta gasiti  pe blogul ei Retete cu Margareta Cismasiu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu