Crema de zahar ars cu oua de prepelita


Reteta de la Margareta Cismasiu

  Ingrediente:
                    32oua de prepelita (8 de gaina),1l lapte,250gr zahar + 4 ling,un baton de vanilie.

                   Mod de preparare:
              Intr-o cratita cu peretii inalti se caramelizeaza cele 4 ling de zahar.Cu zaharul caramelizat se tapeteaza peretii vasului.Laptele se pune pe foc impreuna cu zaharul si batonul de vanilie.Se incalzeste doar pana se topeste zaharul.Ouale se bat intregi pana devin cremoase.Se incorporeaza laptele din care s-a scos batonul de vanilie.Compozitia se toarna in vasul tapetat cu zahar.Vasul se pune intr-o tava sau in alt vas cu apa calda astfel sa cuprinda 3/4 din cratita cu crema.Se da totul la cuptor pentru aprox.45-50min.pana crema incepe sa se lege.
               Dupa ce e gata se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca.Se rastoarna pe un platou si se da la frigider inainte de servire.Se poate decora cu frisca.
               Crema se poate face toata odata intr-un vas mai mare sau in recipiente mici,individuale. 

Mai multe retete delicioase de la Margareta gasiti  pe blogul ei Retete cu Margareta Cismasiu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu