Tarta cu ciocolata



Reteta de la Voinea Georgiana si Iolanda    


Cum am încercat o varietate de tarte cu fructe, a venit şi vremea CIOCOLATEI!
De multă vreme ne doream să facem această tartă şi în weekend am reusit. Combinaţia de aluat fraged cu cremă fină de ciocolată este o nebunie!!
Un desert cu multă ciocolată pentru iubitorii de gen, cu care nu ai cum să dai greş atunci când ai invitaţi sau când vrei să faci o bucurie prietenilor . Un deliciu!
Ingrediente pentru aluat (7-8 portii)
120 g făină
60 g cacao
2,5 g sare
60 g zahăr pudră
60 g unt la temperatura camerei
30 g ciocolată neagră, topită şi răcită
1 ou

UMPLUTURA:
150 ml lapte
250 ml frişcă
250 g ciocolată neagră

1. Amestecaţi făina, cacaoa şi sarea. 
2. Separat amestecati zahărul pudră şi untul. 
3. Adăugaţi ciocolata topită şi răcită si amestecaţi până ce compoziţia devine uşoară, pufoasă şi cremoasă.
4.Adăugaţi făina, urmată de ou şi amestecaţi pânâ ce se formează un aluat moale, manevrabil.
5.Modelaţi coca într-o formă ca de bilă şi intindeţi-o într-o tavă rotundă.
6. Acoperiţi-o cu folie şi puneţi-o la frigider timp de 30 de minute. Preîncalziţi cuptorul.
înţepaţi aluatul cu o furculiţă şi lăsaţi tarta să se coacă "orb" timp de 15-20 minute. 
7. Lăsăm tarta să se răcească.
PENTRU UMPLUTURA: Aduceţi laptele şi jumătate din frişcă la punctul de fierbere într-o oală mai mică.
8. Rupeţi ciocolata în bucaţele mici sau radeţi-o. 
9. Turnaţi crema încalzită şi laptele peste ciocolată şi amestecaţi până ce aceasta s-a topit şi s-a omogenizat. 
Lăsaţi amestecul să se răcească .

10. Amestecaţi frişca rămasă până se întăreşte şi adăugaţi crema de ciocolată.
11. Turnaţi compoziţia peste aluatul deja copt şi lăsaţi amestecul la rece (4 ore) înainte de a-l servi.12. Noi am ornat cu ciocolată neagră, fulgi de migdale şi am servit cu ingheţată de vanilie.



Mai multe retete delicioase de la Georgiana si Iolanda gasiti pe blogul Sisters Kitchen    




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu