Reteta de la Magda Adina
reteta cu ♥♥♥ Ingrediente:
300 ml lapte
60 g gris
3 lingurite zahar
1 pliculet zahar vanilat
30 g nuca de cocos
100 g ciocolata alba , menaj
1 lingurita smantana ptr gatit
Puneti laptele la fiert ,impreuna cu zaharul .Cand acesta incepe de dea in clocot , adaugati grisul in ploaie , amestecand mereu ptr a nu se forma cocoloase .
Adaugati si zaharul vanilat , amestecati bine , apoi lasati-l sa dea cateva clocote , pana obtineti consistenta dorita .
Il puteti servi in boluri simple sau in boluri de diferite forme.
Ptr ca mi-am dorit o prezentare putin mai deosebita , eu l-am pus in formele de inimioare . Le-am umezit putin inainte de a pune grisul , apoi l-am lasat sa se raceasca.
Cand acesta este complet racit , rasturnati inimioarele din gris pe o farfurie intinsa.
Topiti ciocolata pe baie de abur , apoi adaugati smantana si amestecati repejor .
Turnati usor din ciocolata topita pe fiecare inimioara , apoi le lasati din nou sa se raceasca.
Dupa ce ciocolata s-a racit si s-a intarit , cu ajutorul unui cutit , de jur imprejurul fiecarei inimioare , eliminati surplusul de ciocolata .
Ornati cu fulgi din nuca de cocos , le mutati pe alte farfurioare si le serviti cu multa dragoste !!!
Mai multe retete delicioase de la Adina, gasiti pe blogul Cat`s Kitchen
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu