Poale-n brau


Reteta de la Alina Codrean 


Aveti nevoie de :
Pentru aluat:

500 gr faina alba
4 galbenusuri
300 ml lapte
100 ml ulei de floarea soarelui
30 gr drojdie proaspata
100 gr zahar
1 plic zahar vanilat
2 fiole esenta de rom
Pentru umplutura:
300 gr branza de vaci dulce (grasa,de la tara )
100 gr zahar
1/2 fiola esenta vanilie
2 galbenusuri
150 gr smantana
Pentru uns:
2 galbenusuri
1 lingura lapte


Se prepara astfel:
-puneti 150 ml de lapte intr-o oala si il dati in clocot apoi il turnati peste 50 gr faina si amestecati totul energic pana se incorporeaza laptele
-lasati aceasta faina oparita sa se raceasca pana ajunge la temperatura camerei
-puneti drojdia intr-un pahar si adaugati 1 lingurita de zahar peste ea si amestecati energic pana drojdia devine lichida
-cand faina oparita cu lapte a ajuns la temperatura camerei (testati cu mana, daca puteti pune mana pe aluat este foarte buna temperatura) adaugati drojdia si amestecati pana se incoropreaza si lasati sa dospeasca aluatul 10-15 minute
-cei 150 ml lapte care au ramas ii puneti intr-un ibric si cand incepe sa fiarba laptele stingeti focul si adaugati zaharul si zaharul vanilat in lapte sa se topeasca
-puneti restul de faina (450 gr) intr-un vas incapator
-dupa ce a dospit aluatul cel mic il adaugati in vasul cu restul de faina si incepeti sa framantati
-adaugati acum pe rand laptele indulcit si framantati pana intra tot laptele in aluat 
-dupa ce laptele a fost adaugat puneti pe rand cate un galbenus de ou si framantati bine 
-dupa cateva minute de framantat adaugati si esenta de rom in aluat 
-la final incorporati si uleiul (adaugat cate putin pe rand) si apoi acoperiti cu folie alimentara sau un prosop curat si lasati aluatul la dospit intr-un loc calduros, ferit de curenti de aer rece 45-60 minute(pana aluatul isi dubleaza, chiar tripleaza volumul)
-pana aluatul dospeste pregatiti umplutura astfel: amestecati branza cu zaharul si esenta de vanilie, smantana si cele 2 galbenusuri
-dupa ce aluatul a dospit rupeti bucati potrivite din el si il intindeti pe masa de lucru infainata 
-taiati aluatul sub forma de patrat si in mijlocul patratelor puneti cate o lingura de branza 
-trageti colturile in sus apoi, astfel incat sa formati o punguta pe care o puneti in tava acoperita cu hartie de copt 
-puneti fiecare punguta da distanta egala cat de cat ( insa nu foarte departate caci la copt se desfac ) si lasati sa mai creasca in tava inca 20 minute
-dupa ce poalele au mai crescut in tava, le ungeti cu o pensula cu galbenus de ou amestecat cu putin lapte 
-introduceti tava in cuptor pe raftul din mijloc la 195 grade pentru 25-30 minute pana aluatul creste si se rumeneste frumos (ATENTIE! cuptorul trebuie preincalzit inainte de a introduce poalele la copt)
-verificati cuptorul din cand in cand
-cand sunt coapte le scoateti din cuptor si le lasati sa se racoareasca putin, apoi le puteti servi


Pofta buna!



Mai multe retete delicioase gasiti pe blogul Alinei, Blog de sotie fericita 



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu