Papanasi cu dulceata de visine




Am pregătit papanaşi cu dulceaţă de vişine , un desert tradiţional românesc cu o istorie veche şi delicioasă:).

Ingrediente (4 papanaşi):
1 pachet branză de vaci (250g)
1 ou
100 g făină + 1 vârf de bicarbonat de sodiu
50 g zahăr + 1 plic zahăr vanilat
10 linguri de unt
8 linguri dulceaţă de vişine
8 linguri smântână

1. Amestecaţi brânza de vaci, zahărul şi gălbenuşul.
2. Adăugaţi făina amestecată cu bicarbonatul. 
3. Separat albuşul se bate spumă şi se pune peste celelalte ingrediente.
4. Frământaţi toate aceste ingrediente până obţineţi un aluat care să nu fie nici prea tare, dar nici prea moale.
5. Aluatul se împarte în patru bucăţi, care se turtesc şi cu ajutorul degetelor se face în mijloc câte o gaură.
6. Se prăjesc pe ambele părţi în unt încins. Am ales untul pentru că ni se par papanaşii mai gustoşi aşa. Se scot pe o hârtie absorbantă.
7. Papanaşii se servesc cu smântână şi dulceaţă.



Mai multe retete delicioase de la Georgiana si Iolanda gasiti pe blogul Sisters Kitchen      




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu