Paste cu carne tocata si sos de rosii




Reteta de la Margareta Cismasiu

    Ingrediente:
            1 pachet de 400 gr paste fainoase,500gr carne tocata,500 ml bulion,100ml otet balsamic,1 cana apa,4-5 catei de usturoi,sare,piper,cimbru,busuioc,1 ceapa,ulei de masline,1 lingurita zahar.


               Mod de preparare:
             Pastele se fierb 10 min.in apa cu sare dupa care se scurg foarte bine.Se pun intr-un vas si se presara cu un pic de ulei de masline.
             Intr-o cratita se pune uleiul la incins si se adauga 2 catei de usturoi zdrobiti.Se adauga bulionul, oterul balsamic si un pic de apa (cam o cana) si se lasa sa fiarba la foc mic pana scade si are consistenta dorita.
              Cine doreste un sos mai legat poate sa dizolve o lingurita de faina in putina apa si sa adauge peste sos.
              La uma se adauga restul de usturoi pisat marunt si se potriveste de sare si piper.Se adauga o lingurita de zahar si busuioc.Se mai lasa sa dea cateva clocote apoi se stinge focul.
              Ceapa se toaca marunt si se caleste in putin ulei.Se adauga carnea tocata si se caleste pana isi schimba culoarea.Se adauga 2-3 linguri de sos si se lasa sa fiarba inbusit.Se potriveste de sare si piper si se adauga cimbru.
             Se servesc toate impreuna,calde.O masa gsutoasa si satioasa.

Mai multe retete delicioase de la Margareta gasiti  pe blogul ei Retete cu Margareta Cismasiu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu