Catina cu miere






Reteta de la Margareta Cismasiu

Va indemn sa treceti iarna ce vine cu cate o lingura de catina cu miere pe stomacul gol in fiecare dimineata.Numita si "regina imunitatii" sau "ginsengul romanesc" catina este un bun antiinflamator,puternic cicatrizant,antibiotic.
                     Contine vitamine si oligoelemente precum:A,complexul B,E,F,K,P,betacaroten,celuloza,fosfor,magneziu,fier,calciu.Totodata,contine aminoacizi esentiali si acizi grasi esentiali.
                     Astfel,catina se recomanda in intarirea sistemului imunitar,reglarea sistemului endocrin,sanataea ochilor,prevenirea imbatranirii,reducerea inflamatiilor si reglarea nivelului de lipide din sange.
                   Catina se recolteaza incepand cu luna august,pana toamna tarziu,spre iarna.De fapt,boabele de catina sunt la fel de bune si eficiente si inghetate,acesta fiind si un mod de pastrare a catinei.
                   Cel mai eficient mod de pastrare a boabelor de catina este in miere.Se stie,si mierea este atat de benefica organismului.In combinatie cu catina rezulta un produs cu o eficienta maxima.
             

                  Pentru a prepara miere cu catina se pune intr-un borcan mai mare trei parti fructe de catina spalate,curatate de codite si scurse bine si o parte miere.Borcanul se inchide etans si se tine 2-3 zile in camera,pentru a se macera boabele de catina.Apoi se da la frigider.Dupa o saptamana se poate incepe consumul.Este un amestec cu o aroma si un gust deosebit de placut.
                Se ia cate o lingurita,dimineata,pe stomacul gol,timp de o luna.

Mai multe retete delicioase de la Margareta gasiti  pe blogul ei Retete cu Margareta Cismasiu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu