Cozonac floare


Reteta de la Camelia Bizadea 

200 ml lapte cald
500 gr faina
1 ou
1 praf de sare
2 pliculete zahar vanilat
100 gr zahar
razatura de la o lamaie
1 fiola esenta de vanilie
1/2 fiola esenta de rom
50 gr unt
10 gr drojdie uscata
nutella
1 ou
Intr-un castrol punem laptele cald (aproape fierbinte) .Adaugam untul ,si amestecam
pana se topeste complet , apoi sarea,zaharul vanilat si zaharul .Continuam sa amestecam
pana nu se mai simt cristalele de zahar iar laptele s-a racorit devenind caldut .
Adaugam drojdia , amestecam si lasam 20 minute sa se dizolve bine.
Dupa cele 20 minute ,amestecam bine cu o lingura de lemn ,adaugam oul , esentele
razatura de lamaie si faina ,putin cate putin .In final ,rasturnam compozitia pe masa
si o framantam bine cu putin ulei ,cat sa iasa un aluat putin mai legat ca la cozonac .
Lasam o ora la crescut .
Dupa ce a crescut , impartim aluatul in 4  parti,iar fiecare parte o intindem cu un sucitor
si dam forma unei farfurii  de marime normala( intinsa ,pusa cu fata in jos pe foaia de aluat ).
Asezam o foaie de hartie de copt intr-o tava ,unsa putin cu ulei .
Intindem prima foaie ,decupam si ungem cu nutella (nu este necesar sa fie unsa uniform)
Transferam foaia de aluat ,in tava ,pe hartia de copt .
Procedam la fel ,cu inca doua foi , ultima foaie asezandu-se fara sa se unga cu nutella .
Punem apoi in mijloc ,o cana , dupa care taiem cu un cutit ,,cercul de aluat
pornind de la baza canii ,pe care am pus-o cu marginea in jos ,, in patru ,apoi
fiecare sfert ,in 4 , rezultand 16 fasii , care impreunate dau 8 ,,petale ,, de floare .
(pe youtube puteti cauta un filmulet , ca sa vedeti modul de pregatire )
Ungem apoi cozonacul floare cu un ou batut , apoi il dam in cuptorul incalzit
la 180 gr , pentru 15 minute apoi reducem putin temperatura si-l mai lasam aproximativ
15-20 minute , pana se vede ca e copt frumoasa deasupra .
Este foarte bun cald dar si rece ;
Pofta buna !


Mai multe retete delicioase de la Camelia gasiti pe blogul ei Deliciile Cameliei

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu