Tort cu piscoturi, visine, iaurt si frisca


Reteta de la Georgiana Grigorescu

Ingrediente:
250 g piscoturi
10 g gelatina
150 g unt
100 g zahar pudra
300 g smantana
300 g iaurt
500 g visine congelate sau proaspete
400 ml smantana pentru frisca
2 linguri zahar

Mod de preparare:
Punem visinile pe foc pana dau in clocot.Le punem intr-o strecuratoare.
Caramelizam 2 linguri de zahar si stingem cu zeama de la visine. Lasam sa fiarba pana se topeste caramelul.
Frecam untul moale cu zaharul pudra,adaugam treptat smantana si apoi iaurtul.Punem gelatina sa se inmoaie.
Batem smantana pentru frisca. Punem gelatina pe foc pana se topeste, apoi turnam in fir subtire peste compozitia de iaurt si unt. Adaugam si frisca batuta.
Punem folie intr-un vas, turnam jumatate din crema, apoi asezam visinile tavalite prin razatura de ciocolata.Impingem putin visinile in crema apoi asezam piscoturile usor inmuiate in siropul de caramel.Repetam procedura cu al doilea strat de crema, visine si piscoturi.
Invelim vasul cu folie si introducem la frigider pana dimineata cand rasturnam totul pe un platou si ornam dupa plac.
Eu am ornat cu sirop de visine, ornamente de ciocolata si visine tavalite prin zahar.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu