Reteta de la Maria Udrea
INGREDIENTE
Pentru aluat
200 ml apa calda
50 ml ulei de masline
25 gr drojdie proaspata
600 – 650 gr faina
1 lingurita sare
1 lingurita zahar
Pentru umplutura:
600 gr carne de miel,
tocata
2 cepe
1 capatana usturoi
2 linguri ulei de masline
1 praf boia de ardei dulce
1 praf oregano uscat
1 praf piper macinat
1 praf chimion macinat
200 gr ardei in sos de
rosii
patrunjel verde
1 lingurita sare
Portii: 4
Timp de preparare: aprox.
90 minute
MOD DE PREPARARE
Pentru aluat, dizolvam
drojdia cu zaharul, adaugam 150 ml apa
calda si o mana de faina.
Amestecam bine totul,
acoperim vasul si lasam maiaua sa creasca 10-15 minute, pana isi va dubla
volumul.
In restul de apa calda,
dizolvam sarea si adaugam uleiul.
Punem faina intr-un bol si
ii facem o adancitura la mijloc in care vom pune maiaua crescuta si incepem sa
turnam apa cu uleiul cate putin, adunand la centru, treptat si faina de pe
marginile vasului.
Framantam aluatul, la
inceput in vas, apoi pe masa de lucru, infainata.
Lasam aluatul la crescut
pana isi dubleaza volumul si ne ocupam de umplutura.
Punem uleiul intr-o
tigaie, pe foc, iar cand se incinge calim ceapa tocata marunt, amestecand
continuu sa nu se arda, apoi adaugam carnea tocata, pe care am asezonat-o cu
condimentele si sarea.
Adaugam si usturoiul
curatat si tocat rondele si lasam totul pe foc pana cand carnea este preparata
definitiv, dar nu uitam sa mestecam din cand in cand.
Cu 5 minute inainte de
stingerea focului, adaugam peste carne si ardeiul in sos de rosii, iar la
final, patrunjelul tocat.
Lasam carnea la racit pana
este gata aluatul, eventual o mai scurgem de lichid, daca este prea mult, dar e
bine sa fie mai unsa.
Aluatul il impartim in
patru parti, pe care le vom intinde pe masa in forme dreptunghiulare.
Impartim si carnea tocata
in patru parti si peste fiecare foaie de aluat punem cate o parte de carne.
Adunam marginile aluatului
catre interior, peste carne si le dam forma de barcute.
Transferam barcutele in
tava tapetata cu hartie de copt si dam tava la cuptor pentru 25 de minute la
180 de grade.
Pofta buna!
NOTA
Aluatul trebuie intins in
foaie subtire, ca sa devina putin crocant in timpul coacerii.
Carnea nu se va scurge de
tot lichidul, pentru a nu iesi prea uscata.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu