Reteta de la Georgiana Grigorescu
Ingrediente:
- 350 g biscuiti macinati
- 100 g nuca macinata
- 180 g ciocolata cu lapte
- 150 g unt
- 1 lingura cacao
- 200 ml lapte
- esenta portocale
- zahar pudra
Mod
preparare:
Mai intai
maruntim biscutii si nucile. Eu i-am dat prin masina de macinat
nuci. Punem pe foc ciocolata rupta bucatele, untul si laptele si lasam
pana se topeste ciocolata. Punem intr-un vas biscutii si nucile macinate, cacaua
si apoi compozitia lichida si amestecam bine, chiar framantam
putin.Luam din compozitie cu mana si introducem in forma tapetata cu zahar pudra.Indesam bine.
Partea putin mai grea este scoaterea bradutului din forma. Batem cu forma de palma pana se desprinde de pe margini si apoi iese . Bradutii se pastreaza la frigider.
Din aceasta compozitie mi-au iesit aproximativ 30 de braduti.Daca nu aveti forma puteti face bombonele din aceasta compozitie .Bombonele pot fi tavalite prin nuca macinata, nuca de cocos sau zahar pudra.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu