Ingrediente:
150 g
cașcaval simplu
150 g
cașcaval Emmentaler
150 g brânză
cremoasă de vaci
un o
linguriță rasă de piper proaspăt măcinat ( 50% piper roșu - 50% piper verde )
sare roz de
Himalaya
doi-trei
morcovi fierți tăiați fâșii
150 g mac
Am pus cele două sortimente de cașcaval în apă clocotită și le-am
lăsat să se topească. Durează aproximativ 10 minute până ce cașcavalul devine
elastic și ușor de manevrat.
În cele 10 minute am amestecat bine brânza de vaci cu sare și piperul proaspăt măcinat, apoi am tăiat morcovii în fâșii nu foarte subțiri.
Am scos cașcavalul topit într-o strecurătoare, iar când s-a scurs apa, l-am întins între două folii de plastic.
În cele 10 minute am amestecat bine brânza de vaci cu sare și piperul proaspăt măcinat, apoi am tăiat morcovii în fâșii nu foarte subțiri.
Am scos cașcavalul topit într-o strecurătoare, iar când s-a scurs apa, l-am întins între două folii de plastic.
Peste foaia de cașcaval am întins crema de brânză de vaci, apoi am așezat morcovii.
Am rulat ușor având grijă să strâng cât de bine rulada.
Pe o folie de plastic am așezat macul iar rulada peste acesta. Am tăvălit-o până când macul s-a prins uniform, apoi am strâns rulada în folie și am pus batonul obținut la rece peste noapte pentru ca macul să se fixeze bine și să nu cadă.
Am obținut un aperitiv aspectuos și cu un gust pe măsură.
Poftă bună!
Mai multe retete de la Rita gasiti pe blogul ei Culinary Rainbows
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu