Reteta de la Rita Ilies
Ingrediente:
100 g cacao
150 g făină
200 g unt topit
200 g ciocolată neagră sau cu lapte
250 g zahăr pudră
1 litru de lapte călduț
9 ouă
esență de rom
fulgi de migdale pentru decor
Pentru început am separat ouăle. Gălbenușurile le-am pus într-un
castron mai încăpător deoarece acolo vom încorpora la final toate
ingredientele.
Am mixat gălbenușurile cu zahărul până când acestea s-au albit. Am
adăugat ciocolata pe care am topit-o pe bain marie, cacaoa, apoi untul.
Am mixat bine compoziția apoi am adăugat alternativ făina și laptele
încorporându-le la viteză mică. La final am pus și esența de rom.
Albușurile le-am mixat până când am obținut o spumă tare aceasta
încorporând-o ușor, cu ajutorul unui tel, în compoziția cu ciocolată.
Am pus maglavaisul într-o tavă ( 25x35 cm ) tapetată cu hârtie
pergament și am copt prăjitura la 150 de grade timp de o oră, în
cuptorul preîncălzit.
Ideal ar fi să o lăsați să se răcească apoi s-o țineți la frigider pentru câteva ore. Eu am făcut-o seara și am lăsat-o la rece peste noapte.
Ideal ar fi să o lăsați să se răcească apoi s-o țineți la frigider pentru câteva ore. Eu am făcut-o seara și am lăsat-o la rece peste noapte.
Am tăiat-o cu un cuțit cu lama lată și am presărat peste ea fulgi de migdale mărunțiți.
Poftă bună!
Mai multe retete de la Rita gasiti pe blogul ei Culinary Rainbows
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu