Reteta de la Rita Ilies
Ingrediente:
300 g făină cernută
100 g zahăr pudră
200 g unt
două gălbenușuri
două plicuri de zahăr vanilinat sau o păstaie de vanilie
un praf de sare
Amestecăm toate ingredientele și frământăm până când acestea se leagă și devine compact. Punem aluatul la rece pentru minim 3 ore. Puteți frământa seara și să lăsați aluatul în frigider peste noapte.
Pe masa de lucru tapeta cu puțină făină am întins aluatul rece la o grosime de aproximativ 7-8 mm și am tăiat fursecurile. Le-am așezat în tavă și le-am copt 5 minute la temperatura de 200 de grade. Timpul de coacere poate varia în funcție de cuptor așa că ar fi indicat să urmăriți prima tură de fursecuri.
După ce s-au copt și s-au răcit le-am decorat cu royal icing și le-am lăsat să se usuce până următoarea zi.
Paște fericit tuturor și multă lumină în minte și suflet!
Mai multe retete de la Rita gasiti pe blogul ei Culinary Rainbows
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu