Reteta de la Rita Ilies
Ingrediente:
500 g ficăței de pui curățați
70 g unt
o ceapă potrivită
un morcov
o foaie de dafin
300 ml lapte dulce integral
două linguri smântână grasă
sare roz
piper roșu
mărar proaspăt tocat
Am pus ficățeii și untul într-o tigaie și am presărat piper roșu
proaspăt măcinat. I-am sotat puțin, apoi am adăugat morcovii rași și
ceapa tăiată julien. Am acoperit cu un capac și i-am lăsat să se
înăbușe.
Când ceapa s-a înmuiat am adăugat laptele și cele două linguri de
smântână. Am potrivit de sare și piper și am aromatizat cu foaie de
dafin.
Am servit alături de cartofi cu unt trași la tigaie peste care am presărat mărar proaspăt tocat.
Pont1: Pentru a păstra o culoare frumoasă a sosului de lapte,
recomand să țineți ficățeii în apă rece cu puțină sare cel puțin o oră
înainte de preparare.
Pont2: De asemenea recomand ca laptele folosit să fie integral,
deoarece laptele degresat se va brânzi în momentul în care este gătit.
Poftă bună!
Mai multe retete de la Rita gasiti pe blogul ei Culinary Rainbows
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu