Reteta de la Rita Ilies
Ingrediente pentru blat:
6 ouă
6 linguri cu zahăr
6 linguri cu făină
o linguriță cu zeamă de lămâie
o linguriță cu extract de vanilie
coloranți alimentari în culorile curcubeului
Ingrediente pentru umplutura de brânză:
150 g brânză proaspătă de vaci
100 ml frișcă
70 ml lichior de ouă
o lingură cu miere de albine
50 g ciocolată albă
o linguriță cu extract de vanilie
Am separat ouăle și am bătut albușurile spumă împreună cu zeama de
lămâie. Gălbenușurile le-am mixat cu zahărul și extractul de vanilie
până când acesta s-a dizolvat.
Am răsturnat gălbenușurile peste spuma de albușuri și am început să
presat treptat făina cernută. Am mixat la viteza minimă până când am
încorporat toată făina.
Am împărțit compoziția obținută în 6 părți egale adăugând apoi
colorant de diferite culori. Am pus fiecare culoare în câte o pungă. Se
pot folosi poșuri de unică folosință, însă eu nu am mai avut.
Am încins cuptorul. Am tapetat o tavă mare ( dimensiunea de 40/30 )
cu hârtie de copt și având o foarfecă la îndemână am tăiat, pe rând,
vârful fiecărei pungi și am umplut rapid tava. M-am jucat apoi cu
mânerul unei furculițe pentru a da ruladei un aspect mai interesant.
Am copt blatul timp de 7 minute la 150 de grade. Urmăriți coacerea
deoarece timpul și temperatura pot diferi în funcție de cuptor. Dacă
este ținut la copt mai mult decât trebuie, culorile vor căpăta o nuanță
maronie, iar rulada nu va mai arăta atât de bine.
Am rulat blatul cât încă a fost cald. L-am lăsat să se răcească.
Între timp m-am ocupat de cremă. Am bătut frișca până când a început
să se brânzească. Am adăugat brânza, extractul de vanilie și lichiorul
de ouă și am mixat până când compoziția a devenit cremoasă. Am mărunțit
ciocolata și am adăugat-o împreună cu mierea peste crema de brânză. Am
omogenizat și am lăsat-o la rece până când blatul s-a răcit complet.
În final, am întins crema de brânză pe blatul colorat, am rulat cu grijă și l-am pus la rece pentru 2-3 ore.
Poftă bună!
P.S. Mulțumesc tuturor celor care vor înțelege ideea preparării
acestei rulade! Știu că vor exista mulți cârcotași, mă aștept la asta
și-mi asum prepararea ei. :)
Mai multe retete de la Rita gasiti pe blogul ei Culinary Rainbows
Mai multe retete de la Rita gasiti pe blogul ei Culinary Rainbows
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu