Reteta de la Dana Szocs
Pentru friptura:
6 bucati piept de porc
slaninuta afumata felii
2 catei de usturoi
sos de peste
5 spices
otet de orez
3 linguri unt
ulei de masline
4 lingurite mustar cu miere
ghimbir praf
vin alb
Pentru garnitura:
500 gr fasole verde
1 catel de usturoi
1 lingura unt
chilly,chimen macinat
Carnea: Am marinat pieptul de porc in sos de peste,otet de orez,5 spices,ghimbir praf si l-am lasat la marinat aproximativ 2 ore,apoi intr-o cratita mai mare,am pus usturoiul taiat felii,untul,uleiul de masline,carnea marinata,slaninuta si marinata si am dat la cuptor la foc mic,aproximativ o ora,dupa acest timp,am scos cratita,am pus peste carne mustar amestecat cu miere si 50 ml vin alb si am dat din nou la cuptor pana cand carnea s-a rumenit frumos si s-a formatun sos delicios.
Garnitura: Am spalat fasolea verde,apoi am pus-o in apa clocotita cu sare aproximativ 5 minute,apoi am scurs-o bine si am tras-o la tigaie in unt,ulei de masline si un catel de usturoi taiat marunt,am adaugat chimen macinat si chilly,si dupa ce toate aromele s-au combinat,am oprit focul.fasolea mea a iesit,usor crocanta si a fost tare buna,daca va place mai bine facuta ,o puteti fierbe mai mult.
Pofta mare!
Mai multe retete delicioase de la Dana gasiti pe blogul ei Papabundetot
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu